
Keto mad liste: Dette kan du spise på Keto
Protein
KETO+
Fisk og skaldyr, kød fra firbenede dyr, der er fritgående og under naturlige tilstande, økologiske, økologiske æg, organ kød
BEGRÆNSET MÆNGDE ELLER KUN FOR NOGLE
Fritgående fjerkræ (kylling, kalkun, and, etc.), ikke-økologiske æg, tun og andre fedtfattige fisk, kød erstatninger, bacon.
DIRTY KETO ELLER KUN MEGET LILLE MÆNGDE
Konventionelt kød, opdrættet fisk under dårlige forhold, soja protein.
FORKLARING
Økologisk kød lever under standarder, der støtter dyrets opvækst, og dets sundhed. Derudover bidrager det oftest til et bæredygtigt landbrug, hvorfor vi er store fortaler for, at kvaliteten er høj. Når kød er økologisk, indeholder det 3-4 gange så meget omega3 (også i oksekød), en bedre fedtsammensætning i æg, og har i det hele taget mange flere vitaminer og mineraler. Men ligesom vi er sunde, når vi spiser sundt, gælder det samme for dyrene, som du spiser. Så for at du kan være sund, skal du spise kød fra dyr der også har været sunde, og som har motioneret, spist sund kost og haft det værdigt liv. Det er ikke kun vigtigt for kloden, men også for din egen sundhed. Kød der stammer fra Biodynamisk jordbrug kan faktisk vende CO2 kurven og gøre kød CO2 neutralt.
Fjerkræ er fedtfattige, og det samme med tun og lignende fisk. De kan sagtens spises, men skal spises i begrænset mængde. Bacon er i sig selv fedtholdigt, men skal ikke indgå som en stor del af kosten på Keto, selvom det af mange associeres direkte med keto. I så fald bør det være økologisk, da konventionelt bacon er proppet med nitrit og andre søde sager, der ikke bør spises i store mængder.
Soja protein stammer oftest fra truede regnskove, og bidrager til et stort CO2 udslip m.v.