Keto mad liste: Dette kan du spise på Keto
Fedt og olier
KETO+
Avocado olie, MCT olie, avocado smør, smør, ghee fra økologisk mælk, bacon eller svinefedt fra økologisk gris, æggeblommer fra frilandsæg, kokosolie, ekstra jomfru olivenolie, animalsk fedt i det hele taget, rød palmeolie (økologisk og bæredygtigt), mørk chokolade 85%+, oliven.
BEGRÆNSET MÆNGDE ELLER KUN FOR NOGLE
Nøddeolier, fedt fra konventionelle dyr, skind og fedt fra fjerkræ. Koldpresset rapsolie. Mælkeprodukter (udpenslet i en side for sig)
DIRTY KETO ELLER KUN MEGET LILLE MÆNGDE
Andre vegetabilske olier som peanut, solsikkeolie, soja, m.fl. samt ikke koldpresset rapsolie, ikke koldpresset jomfru olivenolie, unaturligt transfedt, margarine, palmeolie, flæskesvær
FORKLARING
Fedtstoffer fra vegetabilske kilder, der er ophedet eller udvundet med højt tryk, er enten oxideret eller oxiderer lettere, som ændrer sin struktur (og kroppens struktur) til det mere negative (Læs Ketolivs grundbog). Fedt fra fjerkræ oxiderer ligeledes mere end fedt fra firbenede dyr, da de har en højere sammensætning af flerumættede fedtstoffer [1]. Palmeolie har en god lipidprofil svarende til kokosolie, men er en stor synder af udrydning af regnskov i amazonas og andre steder, og bidrager til højt CO2 udslip, samt belastning af vores dyre og økosystem, hvorfor palmeolie der ikke er bæredygtigt bør undgåes helt. Rapsolie kan spises i moderate mængder, så længe den er koldpresset. Vær dog opmærksom på omega3/6 forholdet, da en høj mængde omega6, som der er i mange rapsolier, øger inflammation i kroppen. Mælkeprodukter kan ikke spises af alle, men kan spises af de fleste her i Norden, men har et helt afsnit for sig selv.