Lær om Keto
- Hvad er Keto?
- Hvor meget mad spiser man?
- Keto diæten blev født
- Forskellen på LCHF og keto
- Terapeutisk Keto og ernæringsmæssig keto
- Er keto en kur eller en livsstil?
- Makro- og mikronæringsstoffer
- Keto+ – De grundlæggende principper
- Derfor taber du dig på Keto
- Hvad er ketose?
- Hvordan ved jeg, at jeg er i ketose?
- Hvad sker der i kroppen, med og uden ketose?
- Hvorfor virker ketose?
- Afrunding
Maden på Keto
Nødder og kerner
Nødder og kerner er fantastiske kilder til sundt fedt, vitaminer og protein. De er naturens vitaminpiller og er et godt supplement til en sund kost, keto eller ej. Nogle nødder indeholder dog en hel del kulhydrater, og du skal derfor være opmærksom på ikke at spise alt for mange. Selv nødder med et lavt indhold af kulhydrater kan hurtigt blive til mange kalorier og kulhydrater, fordi de er nemme at spise mange af.
Behandlingen er vigtig
Alle nødder er sunde, men du skal være opmærksom på, hvordan de er blevet behandlet. Det vil sige, hvad de er stegt i, og hvad de er blevet belagt med. Eksempelvis kan peanuts sagtens være stegt i forarbejdede vegetabilske olier og belagt med honning. Så er de pludselig forvandlet fra at være et ellers sundt supplement til det helt modsatte.
Hvilke nødder og kerner er gode
Chiafrø
Græskarkerner*
Hampefrø
Hasselnødder*
Hørfrø
Macadamianødder
Mandler*
Paranødder
Peanuts**
Pinjekerner*
Pistacienødder*
Solsikkefrø*
Valnødder*
* Peanuts indeholder nogle stoffer, der hedder anti-næringsstoffer, heriblandt fytinsyre. Det er stoffer, som hæmmer kroppens optagelse af andre stoffer. Fytinsyre mindsker optagelsen af mineraler som calcium, jern og zink i tarmen. Det er sjældent et problem, da vi på keto både får ekstra mange mineraler i form af fx jern fra kød, og vi generelt spiser mindre fytinsyre end andre, da stoffet findes mest i fuldkorn og bælgfrugter.
** Spis i mindre mængder pga. kulhydratindhold