Lær om Keto
- Hvad er Keto?
- Hvor meget mad spiser man?
- Keto diæten blev født
- Forskellen på LCHF og keto
- Terapeutisk Keto og ernæringsmæssig keto
- Er keto en kur eller en livsstil?
- Makro- og mikronæringsstoffer
- Keto+ – De grundlæggende principper
- Derfor taber du dig på Keto
- Hvad er ketose?
- Hvordan ved jeg, at jeg er i ketose?
- Hvad sker der i kroppen, med og uden ketose?
- Hvorfor virker ketose?
- Afrunding
Maden på Keto
Æg
Æg er en fantastisk kilde til næring. De indeholder alle de nødvendige essentielle aminosyrer, er noget af det mest næringstætte, du kan finde, og derudover bidrager æg med det nødvendige fedt og kolesterol. Men ligesom så meget andet er der forskel på æg. Det bedste, du kan gøre, er at passe og pleje dine egne høns, men da det ikke er alle, der kan have en bondegård i baghaven, er det næstbedste økologiske æg. Skrabeægshøns og burhøns lever et stresset og hårdt liv, og det påvirker deres æg – ikke bare på udseende, men også på indhold. Et æg med en farverig og gul blomme kommer fra en sund høne, der har spist mange carotenoider fra planter (naturens farvestoffer), hvorimod en bleg og farveløs blomme tyder på, at hønen har fået en ensformig og næringsfattig kost.
Selvom sammensætningen af næringsstoffer har vist sig at være tæt på den samme, uafhængigt af hvor ægget kommer fra, er fedtsammensætningen bedre hos de økologiske æg – de har blandt andet mere omega-3 og mindre omega-6. Hvert æg gør måske kun en lille forskel, men hvis du tænker kvalitet og næring frem for kvantitet i alle dine sammenhænge med mad, bliver det ikke til småting. Derfor tæller hvert et æg også.